Pivo a utopenec? Zabudnite, dajte si ho hoci aj k sushi!

Pridané: 27.1.2014 18:16:51 Počet zobrazení: 32

27 Január 2014

Pivo, jedlo a rôzne pochutiny patria neodmysliteľne k sebe. V našich nezávislých pivovaroch si ľudia k pivu najčastejšie pýtajú pagáče, oriešky, utopence či nakladané syry. No postupne sa spektrum kombinácií rozširuje, pivo sa totiž hodí k jedlu viac ako víno.

Pivo a utopenec? Zabudnite, dajte si ho hoci aj k sushi!

Tón v tóne

Vo všeobecnosti platí podobné pravidlo ako pri víne. Čím ťažšie jedlo, tým ťažšie a tmavšie pivo. Sú však kuchári, ktorí tematiku piva a jedla rozdelili dokonca až do troch kategórií. Prvou z nich je párovanie piva a jedla, ktoré sú si podobné a dopĺňajú sa. Je to jednoduché, ľahké jedlá doplníme ľahšími a svetlejšími druhmi piva.

Celý článok >>

Prihlásenie