Na Slovensku pribudol unikáty pivný destilát – Zachmelená pivovica ŽiWELL

Pridané: 27.1.2017 19:41:28 Počet zobrazení: 126

27 Január 2017

V Piešťanoch vznikla jedinečná pivovica destilovaná z remeselného piva, unikátna najmä vďaka dodatočnému procesu studeného chmelenia.

Na Slovensku pribudol unikáty pivný destilát – Zachmelená pivovica ŽiWELL

Zachmelená pivovica ŽiWELL je 45 % pivný destilát s lahodnou a príjemne horkou chuťou chmeľu, ktorú budete cítiť ešte dlho po dopití. Jej jemné zeleno-žlté sfarbenie je jasným dôkazom dodatočného procesu studeného chmelenia. Prepracovaná receptúra z dielne Piešťanského pivovaru nekončí pri lahodnej chuti samotnej pivovice, ale je príjemne odzrkadlená aj v detailnom a netradičnom prevedení fľaše. Náznakom roztrhnutá etiketa so surovo opracovaným krajom podčiarkuje neobyčajnú receptúru a osobitý vzhľad Zachmelenej pivovice ŽiWELL, ktorá jasne komunikuje ambíciu vystúpiť z radu.

Výroba pivovice ŽiWELL začína výrobou poctivého spodne kvaseného piva, bez ďalšej úpravy, pasterizácie či dochucovania. Takto navarené nefiltrované ležiaky ŽiWELL sa vypaľujú a následne vzniká pivný destilát - pivovica. Exkluzivita Zachmelenej pivovice ŽiWELL spočíva v dodatočnom studenom chmelení použitím kombinácie chmeľov Citra a Cascade. Tie podčiarkli jej výraznú chmeľovú chuť a dodávajú jej aj netradičnú farbu. Milovníci chuti chmeľu tak môžu ochutnať po prvýkrát na Slovensku vyrobenú pivovicu s extra dávkou chmeľu.

Vonkajšie prevedenie pivovice ŽiWELL je príjemným prekvapením a určite presvedčí každého, kto ju drží v rukách, že ide o poctivú slovenskú výrobu v podobe kvalitnej pálenky z vnútra ako aj zvonku. Piešťany sa tak môžu pýšiť prvým studene chmeleným destilátom unikátnej receptúry – Zachmelenou pivovicou ŽiWELL.

Piešťanský pivovar ŽiWELL

Piešťanský pivovar obohatil slovenskú pivnú scénu o nepasterizované a nefiltrované remeselné pivá pod vlajkovou značkou ŽiWELL. V Piešťanoch tak vzniká lokálna bašta remeselnej pivnej kultúry, ktorá prekvapuje zaujímavými receptúrami, založenými na štyroch základných surovinách – vode, jačmennom slade, chmele a kvasinkách.

Prvotná myšlienka majiteľov Piešťanského pivovaru, variť poctivé pivo s chuťou a vôňou, ktoré bude prekvapovať svojou jednoduchosťou a čistotou výroby, bola ďalej pretavená aj do ambície vyrobiť jedinečný obilný destilát. Po mesiacoch hľadania tej správnej receptúry, kombinácie najvhodnejších chmeľov, času macerácie a vhodnej filtrácie vznikla unikátna pivovica, prvá svojho druhu na Slovensku, ktorá sa radí medzi exkluzívne destiláty pre náročných.

pivovicapivovica2

Prihlásenie