Na Slovensku pribudol unikáty pivný destilát – Zachmelená pivovica ŽiWELL

Pridané: 27.1.2017 19:41:28 Počet zobrazení: 686

27 Január 2017

V Piešťanoch vznikla jedinečná pivovica destilovaná z remeselného piva, unikátna najmä vďaka dodatočnému procesu studeného chmelenia.

Na Slovensku pribudol unikáty pivný destilát – Zachmelená pivovica ŽiWELL

Zachmelená pivovica ŽiWELL je 45 % pivný destilát s lahodnou a príjemne horkou chuťou chmeľu, ktorú budete cítiť ešte dlho po dopití. Jej jemné zeleno-žlté sfarbenie je jasným dôkazom dodatočného procesu studeného chmelenia. Prepracovaná receptúra z dielne Piešťanského pivovaru nekončí pri lahodnej chuti samotnej pivovice, ale je príjemne odzrkadlená aj v detailnom a netradičnom prevedení fľaše. Náznakom roztrhnutá etiketa so surovo opracovaným krajom podčiarkuje neobyčajnú receptúru a osobitý vzhľad Zachmelenej pivovice ŽiWELL, ktorá jasne komunikuje ambíciu vystúpiť z radu.

Výroba pivovice ŽiWELL začína výrobou poctivého spodne kvaseného piva, bez ďalšej úpravy, pasterizácie či dochucovania. Takto navarené nefiltrované ležiaky ŽiWELL sa vypaľujú a následne vzniká pivný destilát - pivovica. Exkluzivita Zachmelenej pivovice ŽiWELL spočíva v dodatočnom studenom chmelení použitím kombinácie chmeľov Citra a Cascade. Tie podčiarkli jej výraznú chmeľovú chuť a dodávajú jej aj netradičnú farbu. Milovníci chuti chmeľu tak môžu ochutnať po prvýkrát na Slovensku vyrobenú pivovicu s extra dávkou chmeľu.

Vonkajšie prevedenie pivovice ŽiWELL je príjemným prekvapením a určite presvedčí každého, kto ju drží v rukách, že ide o poctivú slovenskú výrobu v podobe kvalitnej pálenky z vnútra ako aj zvonku. Piešťany sa tak môžu pýšiť prvým studene chmeleným destilátom unikátnej receptúry – Zachmelenou pivovicou ŽiWELL.

Piešťanský pivovar ŽiWELL

Piešťanský pivovar obohatil slovenskú pivnú scénu o nepasterizované a nefiltrované remeselné pivá pod vlajkovou značkou ŽiWELL. V Piešťanoch tak vzniká lokálna bašta remeselnej pivnej kultúry, ktorá prekvapuje zaujímavými receptúrami, založenými na štyroch základných surovinách – vode, jačmennom slade, chmele a kvasinkách.

Prvotná myšlienka majiteľov Piešťanského pivovaru, variť poctivé pivo s chuťou a vôňou, ktoré bude prekvapovať svojou jednoduchosťou a čistotou výroby, bola ďalej pretavená aj do ambície vyrobiť jedinečný obilný destilát. Po mesiacoch hľadania tej správnej receptúry, kombinácie najvhodnejších chmeľov, času macerácie a vhodnej filtrácie vznikla unikátna pivovica, prvá svojho druhu na Slovensku, ktorá sa radí medzi exkluzívne destiláty pre náročných.

pivovicapivovica2

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prihlásenie